به نظر می رسد که شما عضو سایت نیستید و یا وارد نشده اید, امکان ارسال مطلب و دانلود فایل و همچنین دسترسی به انجمن هایی که فقط اعضا ثبت نام شده امکان دسترسی به آن را دارند از امتیازات ثبت نام در سایت میباشد.

لطفا از طریق این لینک برای ثبت نام اقدام نمایید.

You have (1) Unread PM; Click The Icon To Read It You have a new PM
جدیدترین موضوعات انجمنها

بازگشت   متارو > اخبار و اطلاعات > خبرهای جدید

دنیس ریچی، خالق c و یونیکس درگذشت

خبرهای جدید

پاسخ

LinkBack ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 10-15-2011, 12:00 AM   #1
پیش فرض دنیس ریچی، خالق c و یونیکس درگذشت

Rob Pike خبر داد که دنیس ریچی دانشمند علوم کامپیوتر و یکی از تاثیر گذارترین اشخاص در حوزه کامپیوتر و تکنولوژی پس از مدت‌ها تحمل بیماری در آخر هفته گذشته (۸ام یا ۹ام اکتبر) [چهارشنبه ۱۲ام اکتبر] در سن ۷۰ سالگی در منزلش در گذشت.
به‌روزرسانی: دنیس ریچی که تنها زندگی می کرد در سال های اخیر پس از مراقبت های پزشکی برای سرطان پروستات و بیماری قلبی در وضعیت سلامتی ضعیفی قرار داشت.(به گفته برادرش بیل) [The New York Times]
دنیس ریچی ۹ سپتامبر ۱۹۴۱ در شهر نیویورک متولد شد؛ او مدرک کارشناسی خود را در رشته فیزیک در سال ۱۹۶۳ و دکترایش را در رشته ریاضیات در سال ۱۹۶۸ از دانشگاه هاروارد دریافت کرد.
از مهمترین کارهای او می توان به ساخت زبان برنامه نویسی C اشاره کرد. زبان C را می توان یکی از محبوبترین و قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی نام برد. زبان C یکی از پرکاربردترین زبانها در زمینه برنامه نویسی سیستم و کامپایلر زبان های برنامه نویسی است . حتی سیستم عامل یونیکس به زبان C نوشته شده است. زبان C علاوه بر کاریردش در مسائل مختلف باعث الهام و تاثیرات در زبان های مطرح و بزرگی مانند C++، جاوا و پرل نیز بوده است.
از دیگر کارهای مهم دنیس ریچی می توان به توسعه سیستم عامل یونیکس به همراه کنت تامسون در آزمایشگاه های بل اشاره کرد. سیستم عاملی که به یکی از پرکاربردترین سیستم عامل ها در حیطه‌ی سرورها، ایستگاه های کاری و … تبدیل شد. یونیکس جدای کاربردش منشأ الهام سیستم عامل های دیگر شد که از آنها به طور کلی به نام شبه یونیکس یاد می شود؛ لینوکس یک سیستم عامل آزاد و متن باز شبه یونیکس است که در زمینه های مختلف مانند سرورها، کامپیوترهای شخصی، ابر رایانه ها ، گوشی های موبایل، کنسول های بازی و … کاربرد دارد. همچنین نسخه دهم سیستم عامل مک(Mac OS X) بر پایه یونیکس ساخته شد.
دنیس ریچی سه روز یک هفته پس از استیو جابز در گذشت اما متاسفانه خبر درگذشتش بر خلاف جابز آنچنان مورد توجه قرار نگرفت.

دنیس ریچی – Dennis Ritchie – که بیشتر به خاطر ساخت زبان C و همکاری‌اش در ساخت سیستم عامل یونیکس شناخته می‌شد، پس از یک دوره طولانی تحمل یک بیماری ناشناس در سن ۷۰ سالگی درگذشت. خبر فوت او توسط دوست و همکار گذشته‌ی او، راب پایک – Rob Pike – در پیامی در گوگل+ اعلام شد: «من ایمان دارم که هستند کسانی که از عظمت مشارکت‌های او قدردانی و بطور شایسته‌ای برای فوت او سوگواری می‌کنند. او مردی ساکت و مرموز بود، اما همچنین یک دوست، همکار و همیار برای من بود و مسلما دنیا یک ذهن برتر را از دست داد.»
کارهای ریچی با کِن تامپسون – Ken Thompson – در ساخت سیستم عامل یونیکس، آنها را به دریافت جایزه‌ی Turing در سال ۱۹۹۳، مدال IEEE Hamming در سال ۱۹۹۰، مدال ملی فناوری در سال ۱۹۹۹، و جدیدترین آنها، جایزه‌ی ژاپن برای اطلاعات و ارتباطات در سال ۲۰۱۱، رهنمود کرد.

یونیکس از تلاش‌های ریچی و همکارانش برای ساخت یک سیستم عامل ساده‌تر، تمیزتر ساخته شد و بعنوان یک واکنش به «سندرم سیستم بزرگ – big system syndrome» چیزی که آنها در سیستم عامل‌های معاصر می‌دیدند، بود. از روزهای اول در آزمایشگاه Bell در سال‌های ۱۹۷۰، یونیکس باورهای مردم را درباره‌ی آنچه که به عنوان سیستم عامل تعریف شده بود را تغییر داد. یونیکس تنها کد نبود، بلکه یک فرهنگ حول ایده‌هایی مثل اتصال برنامه‌های کوچک از طریق pipeها بود. این همان فرهنگ یونیکس بود که باعث شد لینوس ترووالدز لینوکس، سیستم عامل مشابه یونیکس را بسازد. زبان برنامه‌نویسی C، که یونیکس به وسیله‌ی آن نوشته شده بود، تبدیل به یک زبان بالفعل برای سیستم‌ها، برنامه‌ها و برنامه‌نویسی توکار شد و هنوز هم یکی از پرطرفدارترین زبان‌ها در دنیا است؛ ریچی یکبار درباره ساخت این زبان گفت «C دمدمی، ناقص و یک موفقیت بزرگ است.»
همانطور که توسط Tim Bray اشاره شده است (ویرایشگر خصوصیات XML)، ریچی همچنین ایده‌ی معرفی زبان‌های جدید بوسیله برنامه «Hello World»، رشته‌های بایتی null-terminating، ساخت پروسه‌ها بوسله ایجاد دوباره‌ی پروسه‌های موجود، و نوشتن سیستم‌عامل‌ها در یک زبان برنامه‌نویسی کامپایل شده‌ی مستقل از ماشین بود. Bray میگوید «غیر ممکن است – کاملا غیر ممکن است – که در مورد بدهی‌ای که حرفه‌ی من به دنیس ریچی دارد اغراق کرد، من در دنیایی زندگی می‌کنم که او برای خلقش بیش از سی سال تلاش کرد.»
(منبع)

خدایا ... به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ،
بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است، حسرت نخورم و مُردنی عطا کن که، بر بیهودگیش، سوگوار نباشم.

بگذار تا آن را، خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست می داری ...

-------------------------------------------------

برای تشکر فقط از دکمه استفاده کنید

با سپاس
Razavi آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
4 کاربر از Razavi به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند
پاسخ

علاقه مندی ها (Bookmarks)

برچسب ها
خالق c, دنیس ریچی, unix, یونیکس

« موضوع قبلی | موضوع بعدی »
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش