به نظر می رسد که شما عضو سایت نیستید و یا وارد نشده اید, امکان ارسال مطلب و دانلود فایل و همچنین دسترسی به انجمن هایی که فقط اعضا ثبت نام شده امکان دسترسی به آن را دارند از امتیازات ثبت نام در سایت میباشد.

لطفا از طریق این لینک برای ثبت نام اقدام نمایید.

You have (1) Unread PM; Click The Icon To Read It You have a new PM
جدیدترین موضوعات انجمنها

بازگشت   متارو > ميكروكنترلر > AVR

کنترل موتور با Pwm و درایور L298

AVR

پاسخ

LinkBack ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 03-29-2009, 01:58 AM   #1
پیش فرض کنترل موتور با Pwm و درایور L298

سلام
تعدادی از دوستان از من خواسته بودند تا نحوه کنترل موتور با میکرو کنترلر Atmega16 رو آموزش بدم
در پروژه زیر که با نرم افزار Proteus شبیه سازی شده و برنامه اون با CodeVision نوشته شده؛ نحوه کنترل 2 موتور و تغییر سرعت وجهتشون همراه با نحوه اتصال به L298 آمده است.

اگر در مورد برنامه نویسی یا تنظیم تایمرها در CodeVision سوالی بود در همین تاپیک مطرح کنید

موفق و پیروز باشید
فایل های پیوست شده
نوع فایل: rar Control Motor (pwm+L298).rar (35.4 کیلو بایت, 265 نمایش)

خدایا ... به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ،
بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است، حسرت نخورم و مُردنی عطا کن که، بر بیهودگیش، سوگوار نباشم.

بگذار تا آن را، خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست می داری ...

-------------------------------------------------

برای تشکر فقط از دکمه استفاده کنید

با سپاس
Razavi آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
اين کاربران از Razavi به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند
قدیمی 04-29-2009, 09:05 PM   #2
پیش فرض پاسخ : کنترل موتور با Pwm و درایور L298

من می خوام یه مسیریاب با mega16 بسازم که برد سنسورش هم از7 تا سنسور GP2S04 هست. یه سنسور 7 سانت جلوتر از بقیه قرار بگیره تا اگه مسیر مستقیم ادامه داره به وسیله L298 موتور با 9 ولت کار کنه در غیر این صورت با 5 ولت. شکل سنسورهامم تو تصویر هست.
خروجی سنسورها رو هم به وسیله ی L324 به میکرو میدم .
حالا نمی دونم از pwm چه جوری و با چه تنظیماتی استفاده کنم تا این نتیجه رو بگیرم.اگه کمکم کنید ممنون میشم.
تصاویر پیوست شده
نوع فایل: jpg a1.JPG (4.0 کیلو بایت, 26 نمایش)
vida6 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 04-29-2009, 11:45 PM   #3

برای کنترل سرعت موتور با Pwm ولتاژ موتور تغییر نمی کند بلکه با اعمال فرکانس سریعی به آن موتور در بازه های کوتاهی تغریبا خاموش و روشن می شود(البته بسیار سریع) و این عمل باعث می شود که سرعت موتور پایین بیاید.
نحوه اتصال سنسورهاتون هم ربطی به نحوه کنترل موتورها ندارد و کلا دو مقوله جدا از هم است، چه به صورت مستیقیم(آنالوگ و با Adc) وارد میکرو شود و چه با آپ امپ (به صورت 0 و 1 یا همان دیجیتال).
برای کنترل موتورهاتون همون روشی که ذکر شده کاری که میخواهید را انجام می دهد.
موفق باشید

بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است، حسرت نخورم و مُردنی عطا کن که، بر بیهودگیش، سوگوار نباشم.

با سپاس
اين کاربران از Razavi به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند
قدیمی 04-30-2009, 11:54 PM   #4

سلام
من باز سوال دارم امیدوارم از دست من و سوالام خسته نشده باشید (ناشیم دیگه ). من شکل مدار رباتی که می خوام درست کنم رو دستی کشیدم تا ببینید اگه پایه ای رو اشتباه وصل کردم یا چیزی کم و زیاده بهم بفرمایید تا درستش کنم چون من تجربه ای ندارم و..
و حالا سوال:
1: خوندم که اگر زیر سنسور gp2s04 سفید باشه خروجی0.7 تا 2 ولت و اگرسیاه باشه 3.3 تا 4.3 ولت هست،درسته؟ اگر درسته پس باید L234 مقایسه رو با 3 ولت انجام بده چطوری این کارو کنم؟
2:میخوام واسه هر دو L324 فقط یک پتانسیومتر استفاده کنم میشه؟باید چند کیلو اهم باشه؟
3:اون led ها که تو مدار شما واسه موتور استفاده شده کاربردش چیه؟
4:واسه منبع تغذیه هم میخوام از باتری قلمی استفاده کنم (8تا. 4 تا واسه موتور و 4 تا واسه بقیه).نظر شما چیه ؟
و4 باتری مربوط به میکرو رو هم می تونم با 7805 به 5 ولت تبدیل کنم بعد بهش وصل کنم؟
واسه استارت و ریست هم می خوام کلید بذارم فقط گداشتن کلید تو مدار کافیه تا کار کنه؟ واسه ریست باید برنامه بنویسم؟
ممنون میشم اگه در اولین فرصت جوابمو بدین تا به امید خدا سریعتر شروع به ساختش کنم .
تصاویر پیوست شده
نوع فایل: jpg IMG0761A.jpg (63.0 کیلو بایت, 42 نمایش)
نوع فایل: jpg IMG0765A.jpg (62.8 کیلو بایت, 33 نمایش)
نوع فایل: jpg IMG0766A.jpg (62.4 کیلو بایت, 37 نمایش)
نوع فایل: jpg bb.JPG (9.8 کیلو بایت, 30 نمایش)

ویرایش توسط vida6 : 05-01-2009 در ساعت 12:01 AM.
قدیمی 05-01-2009, 07:28 PM   #5

1- با این سنسور کار نکردم ولی دیتاشیت اون رو میتونین از اینجا دانلود کنید و مطالعه کنید، باید آپ امپ رو در حالت مقایسه ببندید و ولتاژ رفرنس رو با یک مولتی ترن (مشابه پتانسیومتر) تعیین کنید.

2- بله میشه ولی یکم محدودتون میکنه مثلا 10کیلو بگذارید (حتما مولتی ترن استفاده کنید)

3- صرفا نمایشی هستند، و موتور در هر جهتی بچرخد، LED مربوطه به آن جهت روشن می شود.

4- اگر از باتری قلمی استفاده کنید در همان 1 دقیقه اول باتری ها تمام می شوند(چون ظرفیت بسیار پایینی دارند و آمپر خروجی پایینی می دهند و به هیچ وجه آمپردهی لحظه ای ندارند)، اگر باتری مشابه قلمی می خواهید حداقل پیشنهاد می کنم نیکل کادمیوم استفاده کنید(در صورتی که می توانید هزینه بیشتری بکنید از باتری های سری لیتیوم استفاده کنید)

5- در صورتی که موتور 12 ولت است حتما باید از 7805 استفاده کنید

6- واسه استارت برنامه می خواد(مگر اینکه یه سوئیچ قطع و وصل ولتاژ در ابتدای مدار استفاده کنید)، ولی برای Restart نیازی به برنامه نیست و سخت افزاری میتونین با پایه RESET انجام بدین

با سپاس
قدیمی 05-02-2009, 08:38 PM   #6

پس واسه هر L324 چهار تا پتانسیومتر میذارم یعنی هر آپ امپ یک پتانسیومتر .خوبه؟باتری هم همون که شما فرمودین میگیرم (لیتیوم)
یه جا خوندم حداقل ولتاژ ورودی واسه 7805باید 7 باشه حالا اگه ولتاژ ورودی 6 ولت باشه نمی شه؟کار نمی کنه؟
اتصال پایه ها مورد نداشت؟این مدارو ببندم و درست برنامه نویسی کنم جواب میده؟
قدیمی 05-04-2009, 12:11 AM   #7

درسته
واسه هر آپ امپ یه مولتی ترن
نکته ای که در مورد باتری های لیتیوم باید توجه داشته باشید اینه که شارژ کردن این باتری ها یکم سخته (در واقع دقت می خواد و تجربه) مثلا اگه بیش از ظرفیتشون شارژ شوند می ترکند!!!

بهترین مرجع برای اطلاعات فنی هر قطعه DataSheet آن است که به راحتی از اینترنت قابل دسترس است (لینک دریافت دیتاشیت سری 78xx)
طبق جدولی که برای 7805 در آن ارائه شده است حدود 2 ولت Dropout Voltage دارد، یعنی اگر کمتر از 7 ولت به آن بدهیم ولتاژ خروجی آن از 5 ولت کمتر خواهد بود و در صورتی که تا حداکثر 35 ولت ورودی به آن بدهیم با تولرانس حدود 0.2 ولت خروجی 5 ولت خواهد داد

متاسفانه نرسیدم سیم کشی مدارتون رو چک کنم پیشنهاد می کنم ابتدا در Proteus شبیه سازی کنید و در همانجا هم PCB آنرا بکشید تا خیالتان راحتتر باشد

موفق باشید

با سپاس
قدیمی 08-26-2010, 01:02 PM   #8

سلام
نمیشه enable های درایور و 2 input از یک پایه از می کرو گرفته شوند؟؟؟؟
n2ziaee آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 08-27-2010, 11:16 AM   #9
Exclamation پاسخ : کنترل موتور با Pwm و درایور L298

بله میشه ولی این کار چه ارزشی داره آخه!!!
از Enable ها برای وارد کردن PWM استفاده می کنن یا اگه بخوان مد های ترمز یا خلاص درایور رو استفاده کنن.
موفق باشین ...
Kooshan آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 08-27-2010, 11:54 AM   #10

نوشته اصلی توسط n2ziaee نمایش پست ها
سلام
نمیشه enable های درایور و 2 input از یک پایه از می کرو گرفته شوند؟؟؟؟
سلام ...
بستگی داره که چه کاری میخواهید انجام بدید...
اگه موتورتون یک جهته می خواهید حرکت کنه این کار را میتونید انجام بدید...
یعنی وقتی enable=input2 را یک می کنید و input 1 را صفر می کنید موتور به سمت جلو (به صور مثال ((بستگی به بستن قطبهای موتور داره)))حرکت می کنه و وقتی input 1 را با input2 و با enable یک می کنید موتور ترمز میکنه...
در اینصورت هرگز نمیشه موتورتون را در دو جهت بچرخونید...
موفق باشید...

saeebrobotic.blogfa.com

علاقه مندی ها (Bookmarks)

برچسب ها
l298, motor

« موضوع قبلی | موضوع بعدی »
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

انتخاب سریع یک انجمن