|
به نظر می رسد که شما عضو سایت نیستید و یا وارد نشده اید, امکان ارسال مطلب و دانلود فایل و همچنین دسترسی به انجمن هایی که فقط اعضا ثبت نام شده امکان دسترسی به آن را دارند از امتیازات ثبت نام در سایت میباشد. لطفا از طریق این لینک برای ثبت نام اقدام نمایید. |
|
| جدیدترین موضوعات انجمنها | |
|
|
||||||||
![]() |
|
|
LinkBack | ابزارهای موضوع | نحوه نمایش |
|
|
#1 | |||||||||
|
عضو جديد
![]() تاریخ عضویت: Jan 2011 محل سکونت: اصفهان نوشتهها: 28
تشكرها: 15
11 بار تشكر شده در 6 پست
درجه: 4 [ ![]() ![]() ]سابقه: 0 / 75 ![]() |
سلام
ببخشبد من میخوام یه ربات بسازم میخوام بدونم چه طوری باید از سنسور های cny70 استفاده کنم طریقه ی اتصال اونها و نوع خروجی که میدن چیه؟ میکرو اونها رو مثل یک کلید خاموش و روشن میشناسه ؟ |
|||||||||
|
|
|
|
|
#2 | |||||||||
|
كاربر فعال
![]() تاریخ عضویت: Apr 2010 محل سکونت: Isfahan نوشتهها: 102
تشكرها: 91
54 بار تشكر شده در 27 پست
درجه: 9 [ ]سابقه: 0 / 202 ![]() |
cny70 شامل یک فرستنده ویک گیرنده است؛
فرستنده مثل یه led معمولی باید با یه مقاومت راه اندازی بشه(بین220تا390خوبه). گیرنده باید بایاس معکوس بسته بشه اونم مثل یه گیرندهی معمولی اگه دقت بکنی تو دیتاشیتش به صورت ترانزیستوریه که کاری بهش نداشته باش ( بنابر این خروجیش ولتاژ آنالوگه. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#3 | |||||||||
|
عضو جديد
![]() تاریخ عضویت: Dec 2010 نوشتهها: 28
تشكرها: 11
4 بار تشكر شده در 3 پست
درجه: 4 [ ![]() ![]() ]سابقه: 0 / 75 ![]() |
اگه مقاومت گیرنده رو خوب انتخواب کنی (بین 1مگ تا 3 مگ) میتونی روی سفید یه ولتاژ حدود 3.5 به بالا و روی مشکی ولتاژی کمتر از 1.7 داشته باشی که میتونی ازش استفاده کنی و اگه بصورت کلید قطع و وصل می خوای باید از آمپ امپ یا نات اشمیت تریگر استفاده کنی
نات اشمیت تریگر ولتاژ بالای 3.5 رو برات میکنه 0 و ولتاژ زیر 2.7 رو میکنه 5 ولت پس وقتی سنسور میره روی خط سفید میشه 0 ولت یا خاموش و وقتی میره رو مشکی میشه 5 ولت یا روشن. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#4 |
|
كاربر سايت
![]() |
بنده دیروز البته یه جورایی بر حسب اجبار مجبور شدم با cny70 کار کنم و خوشبختانه خوب هم config شد
نه قصد منت نه هیچی فقط میخوام ارزش کار رو بدونید که هیج جای نت پیدا نمی کنین. پس خوب گوش کنید سنسورو که مستقیم جلوتون کیگیرید آبی سمت چپ آبی فرستنده بالا مثبت فرستنده که با یه مقاومت 470 اهم میره یه +5ولت وصل پایه پایین سمت چپ منفی فرستنده میره gnD سمت راست بالا مثبت گیرنده میره به gnd پایین منفی گیرنده با یه مقاومت 10کیلو میره به +5 ولت از همون پایه پایین چپ میره به بافر یا opamp که مال من opamp بود تو سفید نمیبینه رو خط مشکی میبینه تا 3 سانت خوب جواب میده این مدار رو من به ارزش 35 هرار تومن بستم البته پروژه ای بود شرمنده دیر وقته مدارشو نتونستم بکشم |
|
|
|
|
|
#5 |
|
مدير ارشد
![]() |
جناب alime با تشکر از پستتون.
با بگم که سنسور های CNY70 در دو نوع موجودند. 1-دارای دو لنز آبی و مشکی هستند.این سنسور ها سری قدیمی بودند و الان بندرت در بازار گیر میاند. 2-دارای آبی و سفید هستند.که الان موجود بازارند. اگه شما مورد اول مد نظرتونه که خوب الان در بازار نیست ولی اگر مورد دوم مد نظرتونه من عکس زیر را از برگه اطلاعاتی این سنسور جدا کردم که در سایت Vishay موجوده... قسمتی که نوشته Markting area به معنی محل آرم یا نوشته ی روی سنسور است. ![]() همانطور که از شکل مشخص است.لنز آبی مربوط به گیرنده و لنز سفید مربوط به فرستنده است. دیگر مشخصات سنسور نیز به وضوح از شکل قابل درک است.
|
|
|
|
#6 |
|
مدير ارشد
![]() |
نکات کاربردی این سنسور هم یک تصویر دیگر از این برگه را قرار می دهم که به تنهایی گویای همه چیز هستش.
فقط در این برگه تاکید شده که جریان راه اندازی فرستنده در حدود 20mA باشه که یه مقاومت در در حدود 180 اهم نیاز داره . دیگر مشخصاتش از قبیل فاصله و ... در شکل پیداس... ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
عضو جديد
![]() |
اصولا cny 70 با دیود های گیرنده عادی گیرندش فرق میکنه و یه فوتوترانریستوره که میتونه جز ir نور های دیگه رو هم دیتکت کنه بگذریم ولی باید پول آپ یا پول دان کرد واسه خوندش و مقاومت چند مگا اهم که یکی از دوستا گفت یکما فقط زیاده شاید اون میخواسته از فاصله چند متری خط سیاه و سفید رو تشخیص بده ولی واسه چند سانتی بهترین حالت در حد چند کیلو اهمه که نویز هم روش نیوفته...
|
|
|
|
|
|
#8 | |||||||||
|
عضو جديد
![]() تاریخ عضویت: Oct 2011 نوشتهها: 1
تشكرها: 0
2 بار تشكر شده در يك پست
درجه: 1 [ ]سابقه: 0 / 0 ![]() |
با سلام فكر ميكنم درمورد پايه هاي اين سنسور برعكس توضيح داديد اگر طرف نوشته روي سنسور به سمت راست باشه وما از روي سنسور يا زير سنسور بهش سفيد گيرنده ميشه وابي فرستنده (ازمن در اورده هم نيت باتوجه به شكل داخلي سنسور ميشه گفت)
موفق باشيد |
|||||||||
|
|
|
| 2 کاربر از robert به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند |
|
|
#9 |
|
مدیر بخش
![]() |